Zupa ryżanka " STUDENCKA "
Mam dziś dla was zupę ryżową tak zwaną studencką, i już wam tłumaczę dlaczego ? a tylko dlatego że każdego na taką stać wystarczy mieć dowolne kostki na zupę, ryż, warzywa, przyprawę uniwersalną a także zupę brukselkową z torebki. Powiecie nie da się tak nie pasuje ? a już wam udowadniam że jednak się da i zupa wychodzi rewelacyjna oraz bardzo syta, to szybka w przygotowaniu zupa i na prawdę każdego na taką stać
składniki:
- 3 kości ogonkowe wieprzowe,
- 2 łyżki suszonej włoszczyzny,
- 1 łyżka przyprawy uniwersalnej,
- 1 torebka zupa BROKUŁOWA 49 g,
- 1 szklanka ryżu,
- 3 łyżki z górką śmietany 12 %,
- 2 łyżki natki pietruszki,
- 4 ziarenka ziela angielskiego,
- 1 liść laurowy,
- 1 większa szczypta czosnku niedźwiedziego suszonego,
- 1 kostka oryginalna magii 4 g
wykonanie:
Do garnka wlać dwa litry wody dodać oczyszczone i umyte kości ogonkowe lub dowolne specjalne na zupy, następnie wsypać suszoną włoszczyznę, przyprawę uniwersalną, ziela angielskie oraz liść laurowy. Całość zagotować a następnie na wolnym ogniu gotować do pełnej miękkości mięsa na kościach ogonkowych, gdy mięso jest już idealnie miękkie wtedy wsypać szklankę ryżu ( szklanka o pojemności 250 ml ) i gotować do miękkości dodanego ryżu, w trakcie gotowania dodać natkę pietruszki oraz kostkę magii
Jak już dodany ryż jest wystarczająco miękki wtedy do salaterki przesypać proszek zupy BROKUŁOWEJ, dodać śmietanę oraz gorący wywar z gotującej się zupy i dokładnie wymieszać aby nie było grudek ze śmietany. Gdy już śmietana z proszkiem od zupy jest przygotowana wtedy wlać całość do gotującej się zupy z ryżem wymieszać i na bardzo wolnym ogniu pogotować przez 5 minut, pod samiutki koniec wsypać suszony czosnek niedźwiedzi i jeszcze przez 2 minuty pogotować, zdjąć z ognia i gotowe jeśli będzie potrzeba doprawić przyprawą uniwersalną
Przygotowana zupa wyszła bardzo smaczna a co najważniejsze jest bez dodatku ziemniaków i szybka w przygotowaniu, czy taka zupa nie musi być smaczna ? jeżeli nie ugotujecie nie będziecie wiedzieć mimo wszystko ja od siebie gorąco wam ją polecam, w końcu zup z torebki nie używa się codziennie więc raz na jakiś czas nie zaszkodzi aby taką zupę sobie przygotować. Z kości mięsa które gotowało się w zupie można oskubać mięsko i podać je razem z zupą na talerzu
Komentarze
Prześlij komentarz