Surówka z cebuli i pomidorów w śmietanie
Co powiecie na surówkę wykonaną samodzielnie ? uwielbiam swojskie surówki te kupne to się chowają od wykonanych własnoręcznie, moją propozycją dla Państwa jest surówka z cebulką i pomidorem w śmietanie lubicie ? jeżeli tak to serdecznie zapraszam po zapoznanie się z przepisem
składniki:
- 1 średnia cebula,
- 1,5 dużego pomidora,
- 1 płaska łyżeczka soli drobnej,
- 2,5 łyżki z górką śmietany 18 %,
- 1 większa szczypta pieprzu naturalnego
wykonanie:
Cebulę obrać z wierzchniej koszulki a następnie przekroić ją na połowę a następnie pokroić ją w kostkę, posolić i ręką uciskając doprowadzić do zmiękczenia się cebuli. Jak już cebula jest miękka od soli wtedy z pomidora wyciąć twardą część a następnie pokroić pokroić go w dowolne kawałki i całość wymieszać łyżką do połączenia się w jedną całość można według swego smaku jeszcze dosolić
Do wymieszanej cebuli z pomidorami wsypać pieprz naturalny i znowu wymieszać następnie dodać śmietanę i także wymieszać do połączenia się wszystkich dodanych składników ze sobą, na koniec doprawić według swego smaku solą i pieprzem
Pyszna surówka wykonana własnoręcznie z cebuli i pomidora w śmietanie idealnie nadaje się do obiadu, drugiego dania a także jako dodatek do kanapek na przykład z wędliną. Surówka jest smaczna od razu po zrobieniu i chwilę po, nie zostawiać na drugi dzień ponieważ będzie niesmaczna i wodnista
Komentarze
Prześlij komentarz