Karkówka w przyprawach z patelni
Jaka u was pogoda ? u mnie jest tak gorąco że nie ma czym oddychać a już nie mówiąc że w czasie gotowania pot leje się po tyłku, no ale cóż jeść coś trzeba tym bardziej że my sobie nie wyobrażamy dnia bez obiadu a gotowców w formie kebab czy inne fast food nie wchodzą w grę dlatego na szybko usmażyłam kupną w przyprawach karkówkę
składniki:
- 1 opakowanie kupnej karkówki w przyprawach,
- 3 - 4 łyżki oleju
wykonanie:
Na początek rozgrzać patelnię ja użyłam patelni grillowej wlewając do niej olej a następnie ułożyć gotowe plastry karkówki i na dużym ogniu smażyć z obu stron po 3 minuty aż ładnie się zarumieni, nie ma jak dobrze opisać przygotowanie karkówki ponieważ każdy to potrafi zrobić ale dla początkujących taki opis w pełni wystarczy
Usmażoną na patelni grillowej miękką i soczystą karkówkę podałam z ziemniakami lekko okraszonymi tłuszczem z patelni w której smażyła się karkówka, posypanymi świeżym koperkiem oraz mojej roboty surówką z grzybów w cebuli i zalewie pomidorowej którą można jeść na ciepło jak i na zimno Opieńki w przecierze
Komentarze
Prześlij komentarz