Reklama

Wyszukaj przepis

Makaron łazanki z bigosami świątecznymi

Został wam ze świąt zawekowany bigos świąteczny i wigilijny ? Nic straconego można z niego przygotować w zaledwie dziesięć minut łazanki, nic się nie zmarnuje a szybki obiad gotowy. My nie lubimy gdy coś się marnuje dlatego na szybko przygotowałam obiad ponieważ lada chwila zaczyna się Sylwester a następnie Nowy Rok a jeść się chce i to było najszybsze rozwiązanie aby coś przekąsić przed świętowaniem, pewnie zaraz mnie zhejtujecie że to żadne danie ale moim zdaniem dla zapracowanych lub nie mających za bardzo czasu to bardzo dobre rozwiązanie

składniki:

300 g makaronu łazanki,
500 ml bigosu wigilijnego,
500 ml bigosu mięsnego,
2 łyżki oleju

wykonanie:

Do garnka wlać półtora litra wody i posolić ją, zagotować. Gdy woda się zagotuje wsypać makaron łazanki jak się zagotuje zmniejszyć ogień i na wolnym gotować do jego miękkości, w trakcie gotowania się makaronu dodać dwie łyżki oleju wtedy makaron się nie skleja. Ugotowany miękki makaron przelać na durszlak i przelać go zimną wodą aby się zahartował 

W czasie gdy makaron ocieka z nadmiaru wody, do wysokiej patelni przełożyć po pół słoika bigosów i go nagrzać następnie dodać ocieknięty z wody makaron łazanki i przez chwilę wszystko razem podsmażyć na średnim ogniu cały czas mieszając


Przygotowany makaron łazanki z bigosami jest bardzo smaczny i syty a przede wszystkim bardzo szybki w przygotowaniu. Nic się nie marnuje bo w naszych brzuchach ląduje buźki zadowolone bo najedzone i jak to mówią z niczego można zrobić coś smacznego i niedrogiego. Tak więc życzę smacznego i przede wszystkim Szczęśliwego i zdrowego Nowego Roku


Komentarze

Popularne posty