Karkówka z patelni
Witajcie co u was na obiad w sobotnim menu ? U nas karkówka z patelni, jeśli ktoś lubi taką na szybko smażoną to jak najbardziej jak dla mnie to nie moja bajka i nie dla takich co mają protezy 😂😂😂😂😂 ale zjeść się da jest soczysta i smaczna. Karkówka to raczej obiad niedzielny a że dziś kupiłam tańszą niż zwykle to postanowiłam przygotować obiad a z reszty upiekę na kanapki bo kupiłam prawie dwa kilogramy
składniki:
wykonanie:
Karczek w całości pokroić na plastry po dwa centymetry, wsypać przyprawę do karkówki i wlać olej. Wszystko dokładnie wmasować w plastry karkówki i pozostawić na 15 minut aby mięso przeszło zapachem przyprawy. Po wyznaczonym czasie na patelnię wlać oleju tyle aby zakryło dno patelni mocno go rozgrzać, następnie położyć plastry karkówki i smażyć na dużym gazie na średniej jego mocy z obu stron do ładnego zarumienienia się karkówki
Tak przygotowaną karkówkę smaży się bardzo szybko wystarczy dosłownie 5 minut i mięso gotowe. Mój obiadek podałam z ziemniakami polanymi odrobiną tłuszczu ze smażonego mięsa oraz jako surówka sałata masłowa na słodko - kwaśno ze śmietaną. Niby wielkie nic ale obiad rodzince bardzo smakował ja jednak o wiele bardziej wolę karkówkę rozpadającą się w ustach
Komentarze
Prześlij komentarz