Pomidorowa z ryżem na żeberkach wieprzowych
Wolicie pomidorową gotowaną samą czy z dodatkami na przykład z ryżem czy makaronem a może z ziemniakami ? My wolimy pomidorówkę gdy jest gotowana tak jak ta dzisiejsza od razu z ryżem nie że osobno pomidorowa i osobno ryż czy makaron. Moja mama zawsze tak gotowała i dla mnie taka właśnie zupa jest najsmaczniejsza lecz zrozumiem jak zaraz mnie będą hejtować bo przecież teraz w sieci to są same Gesslerowe wiedzą najlepiej i gotują najsmaczniej a ich zdaniem amator taki jak ja to dno totalne które nic nie potrafi zrobić a tylko się chwali fotkami, lecz z doświadczenia wiem że bardzo dużo ludzi i moich znajomych robią dania z moich przepisów i są bardzo zachwyceni
składniki:
wykonanie:
Do garnka wlać dwa litry wody dodać opłukane żeberka pokrojone na potrzebne na kawałki i wkroić marchew według swego uznania. Zagotować, zmniejszyć ogień zebrać powstałe szumowiny a w trakcie gotowania dodać liść laurowy, ziele angielskie, przyprawę uniwersalną oraz suszone warzywa dla lepszego smaku wywaru a potem zupy. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na żeberkach, gdy jest dość miękkie wsypać ryż i gotować nadal na wolnym ogniu do jego miękkości w międzyczasie dodać włoszczyznę o ile ktoś lubi jeśli nie można ją pominąć
Jak już ryż i włoszczyzna są miękkie dodać oba koncentraty pomidorowe wymieszać doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, chwilę pogotować a następnie dodać majeranek pogotować chwilę a następnie wlać śmietanę lekko zagotować i zdjąć z ognia. Jeżeli ktoś nie toleruje śmietany można ją pominąć
Zupa wyszła bardzo smaczna a ugotowana w ten sposób nie dość że zajmuje mniej czasu to jeszcze jest bardzo pożywna i sycąca. Można także osobno ugotować wywar pomidorowy i osobno ryż czy makaron decyzja należy do was, my o wiele bardziej lubimy taką wersję
Komentarze
Prześlij komentarz