Zwykła zupa na porcji rosołowej z mieszanką warzywną na patelnię
Hej hej to znowu ja wczoraj strajkowałam ponieważ przez ten upał jaki mamy nic się nie chce dosłownie nic, ale już dziś przygotowałam prostą w wykonaniu a przede wszystkim smaczną zupkę która jest gotowana na porcji rosołowej kurzej dla większości ludzi jest to nie do pomyślenia aby gotować zupy na porcjach rosołowych ja jednak uważam inaczej lecz każdy może mieć swoje zdanie na ten temat
składniki :600 g porcji rosołowych,
250 g mieszanki warzywnej na patelnię,
5 ziarenek ziela angielskiego,
1 liść laurowy,
5 - 6 ziemniaków średniej wielkości,
1 łyżka suszonej włoszczyzny,
2,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej ( u mnie Doprawka ),
2 łyżki natki pietruszki ( świeżej lub mrożonej ),
1 kostka magii 4 g
wykonanie : Do garnka przełożyć umytą i oczyszczoną porcję rosołową wlać półtorej litra wody i całość zagotować, po zagotowaniu zmniejszyć ogień zebrać powstałe szumowiny a następnie dodać przyprawę uniwersalną, ziela angielskie, liść laurowy oraz suszoną włoszczyznę i całość gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy mięso na porcji jest już miękkie wyjąć go z wywaru i pozostawić do ostygnięcia, do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę a po chwili wsypać mieszankę warzywną na patelnię i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków oraz mieszanki
W czasie gdy zupa gotuje się na wolnym ogniu ostudzoną porcję czyli mięso oddzielić od kości rwąc na kawałki, jak ziemniaki w zupie są już miękkie ( ja dałam młode ) wtedy przełożyć przygotowane mięso dodać kostkę magii jeszcze chwilę pogotować na wolnym ogniu a na koniec gotowania dodać świeżą lub mrożoną natkę pietruszki chyba że ktoś nie lubi można pominąć, lekko zagotować i zdjąć z ognia
Zupa wyszła bardzo smaczna uwielbiam gdy w zupach jest dużo warzyw a zwłaszcza zielonego np. naci pietruszki lub koperku. Do takiego rodzaju zup można używać różnego rodzaju mrożonych mieszanek na patelnię są chińskie, europejskie i wiele innych ja akurat miałam typową warzywną, serdecznie polecam takie proste kolorowe zupy
Komentarze
Prześlij komentarz