Podudzia kurczaka pieczone w przyprawach z musztardą
Dziś u mnie jak zwykle testowanie nowego przepisu a mianowicie zrobiłam podudzia kurczaka w przyprawach z musztardą. Powiem wam że wyszły mega smaczne soczyste aż mięsko odchodziło od kości. Jak już dobrze wiecie to bardzo lubię eksperymenty i sprawdzenie czy wyjdzie dobrze, jeżeli coś mi nie wychodzi po prostu wtedy tego nie wstawiam
składniki:
wykonanie:
Podudzia kurczaka przełożyć do miski wsypać wszystkie podane składniki oraz musztardę. Całe mięso natrzeć za pomocą rąk aby przyprawy z musztardą wchłonęły się w mięso, odstawić na dziesięć minut aby mięso przeszło smakiem i zapachem przypraw
Jak już podudzia kurczaka odstały w przyprawach swój czas wtedy przełożyć je do naczynia żaroodpornego podlać wodą i wstawić do zimnego piekarnika ustawić go na 200 stopni i piec co jakiś czas obracając mięso przez godzinę plus dziesięć minut na rozgrzanie piekarnika. Mięso piec do ładnego zarumienienia i miękkości
Upieczone podudzia jeszcze gorące podałam z ziemniakami ugotowanymi osobno oraz do tego surówka z buraczków czerwonych z cebulką. Mięsko wyszło kruche, soczyste i bardzo smaczne rozpływało się w ustach to na pewno za sprawą dodanej musztardy
Komentarze
Prześlij komentarz