Tatar wołowy
Powiem tam mam, miałam bloga i już go nie mam a to za sprawą tego że nie opłaciłam domeny😭. Ale będę nadal wstawiała moje dania może mi przywrócą blog bo już opłaciłam tą nieszczęsną domenę. Boże aż mi serce krwawi tyle pracy i miłości wkładam w dania które przygotowuję aby dzielić się z innymi którzy chcą nauczyć się gotowania czy pieczenia. Wstawiam tylko sprawdzone przepisy, jeśli coś mi nie wyjdzie to w ogóle tego nie wstawiam. Dziś przygotowałam tatara którego uwielbiam i często był u nas w domu gdy byłam jeszcze dzieckiem
Składniki:
wykonanie:
Przygotować zmielone mięso wołowe, wlać olej, wsypać sól oraz pieprz naturalny. Całość dokładnie wygniatać widelcem do czasu aż mięso wchłonie cały olej. Gdy mięso mamy już wymieszane wtedy przygotować ogórki i cebulę, pokroić je w drobną kostkę, jajko w skorupce dokładnie wyparzyć. Ułożyć mięso na talerzyku, dodać dodatki oraz jajko w połowie skorupki, cebulę można lekko posolić.
Tak przygotowany Tatar można jeść z chlebem. Jeśli ktoś uwielbia tatara tak jak ja można go również przygotować na święta. Rozumiem że nie każdy może lubić surowe mięso ja np. nie lubię sushi nie zjem po prostu surowej ryby a tatara mogę jeść często
Komentarze
Prześlij komentarz