Rosół z trzech gatunków mięs
Jejku jaka ja szczęśliwa wczoraj przyjechała moja córcia która uczy się w Piszu i wiecie co poszła na kierunek mechanika samochodowego, nie ważne ważne że jest ze mną bo bardzo rzadko przyjeżdża ze względu na dojazd. Pytałam dziś co gotujemy i właśnie córcia zachciała rosołu powiedziała " Mamo ugotuj mi rosół twój jest nie zastąpiony nikt takiego nie umie ugotować ", no to mamusia posłuchała i córeczce rosołek przepyszny ugotowała. Bardzo serdecznie polecam wam makarony firmy LUBELLA
składniki:
wykonanie:
Do dużego garnka włożyć opłukane zimną wodą opisane mięsa wkroić dowolnie marchew oraz korzeń pietruszki, wlać dwa litry wody. Wstawić na ogień i zagotować, jak już się gotuje zmniejszyć ogień, zebrać powstałe w czasie gotowania szumowiny. Po zebraniu szumowin dodać pokrojone liście pora i selera, podpaloną na gazie lub kuchni cebulę oraz doprawić przyprawą z solą ( u mnie doprawka ). Całość gotować na bardzo wolnym ogniu około trzech godzin tak aby rosół tylko pyrkotał
W czasie gotowania się a właściwie pyrkotania rosołu dodać ziela angielskie oraz liść laurowy. Pod koniec gotowania czyli tak mniej więcej po trzech godzinach dodać pokrojona drobno natkę pietruszki i całość zagotować. Jak już mięso jest mięciutkie i praktycznie się rozpada wyłączyć gaz i zdjąć rosół z ognia
Gdy już mamy ugotowany pyszny rosół makaron ugotować osobno kto jaki lubi ja wybrałam drobne muszelki firmy www.lubella.pl . Ale każdy może używać makaronu jaki lubi
Pyszny gorący rosołek podałam z ugotowanym osobno makaronem oraz wkładką mięsa wołowego. Rosół wyszedł
Pyszny gorący rosołek podałam z ugotowanym osobno makaronem oraz wkładką mięsa wołowego. Rosół wyszedł
tak przepyszny że córka nie mogła się objeść, wyglądała jak gruby bąk 😂. Bardzo się cieszę że jej tak bardzo posmakował. Nie chwaląc się sama jestem z siebie dumna że wyszedł taki smaczny. Przed podaniem rosołu można doprawić świeżo zmielonym pieprzem czarnym
Komentarze
Prześlij komentarz