Przepyszne naleśniki
Hej hej to znowu ja życzę wam cudownego i miłego wieczoru. A w związku z tym chcę podać przepis na idealne i mięciutkie naleśniki które przed chwilą usmażyłam. Jest bardzo dużo przepisów na ciasto naleśnikowe te moje wymyśliłam przed samym pieczeniem i mam wielka nadzieję że przepis przypadnie wam do gustu. Znając życie to znajdą się osoby które znowu mnie skrytykują ale najpierw niech usmażą te naleśniki a potem niech mnie krytykują
składniki:
wykonanie:
Do miski wsypać mąkę, wbić całe jajka, wsypać proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz wlać mleko i olej. Całość dokładnie zmiksować do połączenia się wszystkich składników. Jak już wszystkie składniki ładnie się połączyły, wlać olej i również zmiksować na jednolitą masę ( wlewając olej do ciasta nie potrzeba wlewać go na patelnię )
Patelnię o średnicy 23 centymetry rozgrzać wlać chochelkę ciasta naleśnikowego i jak ciasto zacznie się ścinać przewrócić drewnianą łopatką na drugą stronę i smażyć z obu stron na średnim ogniu na złoty kolor. Usmażone naleśniki ułożyć na talerzu. Z podanych produktów wyszło mi dwadzieścia naleśników
Na usmażone naleśniki nałożyć dowolny farsz ( u mnie twaróg z cukrem i śmietaną ). Zwijać dowolnie naleśniki. Są różne metody zawijania naleśników mi dziś właśnie taki się podobał
Ciasto na naleśniki a właściwie już usmażone naleśniki są bardzo mięciutkie aż rozpływają się w ustach. Z dodatkiem twarogu są tak syte że wystarczą dwie trzy sztuki i już człowiek jest najedzony. Serdecznie polecam przepis na ciasto naleśnikowe będziecie mega zadowoleni
Komentarze
Prześlij komentarz