Reklama

Wyszukaj przepis

Parówki w cieście francuskim

Dziś mam wyjazd do mamy ale przed wyjazdem postanowiłam na szybko zrobić taką przekąskę aby zjeść przed wyjazdem. Rodzinka bardzo zadowolona bo wyszło smacznie i po za tym szybko. Powiem wam szczerze że na szybko robione jedzenie zawsze smakuje najlepiej

składniki:

2 ciasta francuskie 300 g każde,
1 kg parówek drobiowych,
mleko do posmarowania ciasta

wykonanie :

Gotowe ciasto pociąć w paski dowolnej szerokości ale tak około 2 centymetry. Przygotować parówki oczyścić je z foli

Każdą parówkę osobno owinąć paskami ciasta  ( dwa paski na jedna kiełbaskę ). Gotowe parówki ułożyć na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia


Ułożone parówki w cieście posmarować mlekiem. Gotowe wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 20 minut do ładnego zarumienienia


Taka przekąska idealnie nadaje się do spotkań z przyjaciółmi lub jako dodatek między posiłkami. Do takich parówek można użyć dowolnego sosu lub po prostu polać keczupem

Komentarze

Popularne posty