Reklama

Wyszukaj przepis

Polski kawior - czyli kaszanka z cebulką

Ja znowu prosto ale smacznie, no chyba że ktoś nie cierpi kaszanki my uwielbiamy na ciepło jak i na zimno. Podam wam jak to zrobić choć podejrzewam że każdy potrafi usmażyć kaszankę nawet dziecko. Jeśli chcecie to mnie wyśmiewajcie ale ja gotuję codziennie dlatego wstawiam no chyba że załatwiam jakieś sprawy to wtedy o czasie nie wstawiam ale wstawię choćby w nocy

składniki:

3 cebule ( wszystkie razem 300 g),
500 g kaszanki krupniok,
olej do smażenia,
szczypta soli

wykonanie:

Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju ( tak około 3 - 4 łyżki ) rozgrzać go, przełożyć na olej cebulę i podsmażyć ją na lekko brązowy kolor


Jak już cebulka jest ładnie podsmażona lekko ją posolić, wkroić w krążki kaszankę i podsmażyć ją do czasu aż kaszanka się rozpadnie, zdjąć z ognia


Usmażona kaszankę z cebulką podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz zimną maślanką prosto z lodówki. Taki obiadek szybko się robi i jest bardzo smaczny o ile ktoś uwielbia kaszankę



Komentarze

Popularne posty