Naleśniki z twarogiem
Dziś obiadek skromny ale niestety musiałam pozałatwiać sprawy które są jeszcze dostępne. Myślę że jutro zrobię coś lepszego okaże się jak będę się czuła bo jak na razie czuję się fatalnie a wina to kręgosłupa, nic nie poradzę ale się nie poddaję
składniki:
2 jajka,4 szklanki mąki ( szklanka pojemność 210 ml ),
2 szklanki mleka,
2 szklanki wody,
szczypta soli,
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
olej do smażenia
wykonanie:
Do miski wbić jajka dodać szczyptę soli i dokładnie zmiksować. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz wlać mleko i wodę, również całość zmiksować do połączenia się wszystkich składników
Na patelnię wlać odrobinę oleju rozgrzać go następnie wlać chochlę ciasta , gdy ciasto się zetnie przekręcić na drugą stronę i również podsmażyć na lekko rumiany kolor
Usmażone naleśniki wyłożyć na talerz. Z tego przepisu wyszło mi 22 sztuki naleśników. Patelnia ma objętość średnicy 25 cm
Takie naleśniki podałam z twarogiem na słodko i śmietaną, dzieci jadły z czekoladą orzechową. Nadają się również na krokiety z dowolnym farszem
Komentarze
Prześlij komentarz