Naleśniki z twarogiem zasmażane
Jakby tu zacząć? Rodzince zachciało się naleśników a że ja bardzo lubię je smażyć to od razu wzięłam się za robotę. Co raz to wymyślam nowy przepis na ciasto i za każdym razem mnie zaskakuje, co jedno to lepsze. Te naleśniki czyli zasmażane bardzo lubimy na słodko z twarogiem lub na słono z parówką i serem również zapiekane
składniki:
2 szklanki mleka 3,2 %,
2 jajka,
1 szklanka zimnej wody,
szczypta soli,
szklanka - kubek ARCOROC
wykonanie:
Do miski dodać składniki i wszystko zmiksować do połączenia się całości
Na patelnię o średnicy 25 cm wlać łyżeczkę oleju, następnie wlać chochlę ciasta naleśnikowego i usmażyć z obu stron ( ale każdy wie jak smażyć naleśnik )
Z tej porcji składników wyszło mi trzynaście naleśników ( jeśli ktoś potrzebuje większej ilości wystarczy zwiększyć składniki ). W między czasie przygotować twaróg ja na pół kilograma twarogu daję 5 łyżek cukru i 2 łyżki kwaśnej śmietany
Na usmażone naleśniki nakładać wcześniej przygotowany twaróg i zwijać dowolnie, ja zawijałam w rulonik czyli : ( dwa boki zawijałam do środka i następnie zwijałam w rulon )
Na patelnię wlać olej, ułożyć z farszem naleśniki i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor
Tak usmażone naleśniki można jeść na gorąco jak również na zimno
Naleśniki tak podsmażone nadają się idealnie na śniadanie jak również na kolację
Komentarze
Prześlij komentarz