Kluski pszenne kładzione ze skwarkami
Moja rodzina bardzo uwielbia te kluski a zwłaszcza córka dlatego dziś są na jej życzenie. Z miłą chęcią podam wam przepis jeśli zechcecie skorzystacie to wasza decyzja. Jest to super pomysł na szybki obiad, można je zajadać z twarogiem, skwarkami lub na słodko kto jak chce
składniki:
2 jajka,
0,5 łyżki soli,
2,5 szklanki wody gazowanej,
szklanka - kubek ARCOROC
wykonanie:
Do miski dodać wszystkie składniki oprócz szklanki :D. Następnie za pomocą łyżki wykonując szybkie ruchy wymieszać do połączenia się składników
Do garnka wlać wodę posolić ją i zagotować. Na gotującą osoloną wodę wkładać łyżką małe kawałki ciasta i zagotować. Od czasu wypłynięcia na wierzch gotować na wolnym ogniu około 2 - 3 minut. Kluski podwajają swoją objętość
Ugotowane kluski wyjąć z wody na talerz za pomocą łyżki cedzakowej aby odsączyć z wody
Kluski podałam z usmażonymi skwarkami ale można je jeść kto z czym lubi, polecam
Komentarze
Prześlij komentarz