Łosoś wędzony w panierce
Witajcie kochani podam wam przepis na szybki i ciekawy pomysł na obiad, rybę dostałam od przyjaciółki miałam ja zamrożoną myślałam że to ryba do smażenia, lecz okazała się wędzona. A że wczoraj planowałam obiad i jeszcze nie wiedziałam jaka jest więc na szybko pomyślałam że zrobię ją w jajku i bułce. Myślałam że będzie nie zjadliwe a okazała się przepyszna, zawsze to coś nowego i moim zdaniem ciekawego, ciekawa jestem waszych komentarzy i oczywiście smaku jeśli skorzystacie z przepisu
składniki:
2 jajka,
bułka tarta,
olej do smażenia
wykonanie:
Łososia wędzonego pokroić na porcje obiadowe mniejsze lub większe kto jak woli można również pokroić na tak zwane paluszki, u mnie na trzy osoby jeśli jest więcej osób w rodzinie musi być większa waga łososia lub pokroić go na chudsze kawałki
Tak przygotowaną rybę nie solić jest wystarczająco słona, zanurzyć w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej i znowu w jajku (nie solić jajka )
Na patelnię wlać olej ułożyć przygotowane ryby i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor
Obiad czyli łososia wędzonego w jajku i bułce podałam z ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty, łosoś wyszedł bardzo smaczny w takiej odsłonie polecam jak najbardziej
Uwielbiam łososia. Zawsze smażę surowego i bez panierki. Ale muszę przyznać, że Twoja propozycja jest bardzo ciekawa.
OdpowiedzUsuńDziękuję serdecznie ja akurat miałam wędzonego
Usuń