Babeczki makowe
Jak dobrze jest umieć piec i gotować, ja dziś upiekłam babeczki trochę inne niż zawsze bo z gotową masą makową, wyszły przepyszne nadają się na święta, imprezy i tym podobne. Myślę że spodoba wam się przepis i chętnie skorzystacie, jeśli wam się spodobają bardzo proszę o komentarz, pozdrawiam serdecznie
składniki:
1 szklanka mleka,
1 szklanka oleju,
3/4 szklanki cukru,
2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia,
kilka kropel aromatu migdałowego,
4 czubate łyżki gotowej masy makowej,
3 jajka,
Szklanka - kubek z ARCOROC
wykonanie:
Do miski dodać wszystkie składniki podane jako składniki. Dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się składników na jednolitą gęstawą masę, powinna mieć konsystencję gęstej śmietany
Do foremki na babeczki ułożyć papierowe lub sylikonowe foremki, wlewać po 2 łyżki ciasta do każdej foremki
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 35 minut do suchego patyczka, wyjąć z piekarnika ostudzić
Następnie wyjąć z papierowych foremek ułożyć na dowolnym naczyniu i obsypać cukrem pudrem lub kto czym chce udekorować
Polecam babeczki wyszły bardzo smaczne nie są suche lecz super wilgotne w środku
Świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńpiękinie dziękuję
Usuń