Babeczki ze szpinakiem
Czy są zwolennicy szpinaku? Ja lubię w każdej postaci tak więc podam wam fajny przepis jak go wykorzystać
składniki:
2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka, 3/4 szklanki oleju, 3/4 szklanki mleka ( szklanka - kubek ARCOROC ), 10 kostek szpinaku ( mrożony ), kilka kropel aromatu migdałowego, garść żurawiny ( mam od firmy Organic - Fabryka Smaku ).
wykonanie:
Przygotować szpinak, odmrozić go. Do miski dodać wszystkie składniki. Wymieszać łyżką. Następnie dodać odmrożony i odciśnięty z wody szpinak. Również dokładnie wymieszać. Następnie dodać żurawinę. I także wymieszać łyżką. Do blaszki na babeczki dodać foremki papierowe, włożyć po czubatej łyżce ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 25 - 30 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Studzić na blaszce od piekarnika. Ostudzone posypać cukrem pudrem. Babeczki są wyśmienite dla dzieci i nie tylko polecam. Z tego przepisu wychodzi 24 babeczki
Komentarze
Prześlij komentarz