Reklama

Wyszukaj przepis

Babeczki z żurawiną

Co powiecie na pyszne babeczki, zainspirowała mnie fotka Agusiowe smakołyki. Mam nadzieję że wam się spodobają są z wierzchu chrupiące a w środku puszyste

składniki:

3 jajka, 
1 szklanka cukru, 
1 szklanka oleju, 
2 szklanki mąki pszennej ( u mnie Mąka Basia ), 
2 łyżeczki proszku do pieczenia, 
0,5 szklanki mleka, 
40 g żurawiny 
Szklanka z ARCOROC pojemność 150 g

wykonanie:

Szklanka z ARCOROC. Do miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodać cukier. Następnie dodać jajka, olej, mleko. Żurawinę pokroić drobno i dodać do całości. Wszystko wymieszać za pomocą łyżki na jednolitą masę. Foremki do babeczek nasmarować masłem i wysypać tartą bułką lub wypełnić papierowymi foremkami do babeczek. Uzupełnić gotowym ciastem ( zostawić centymetr od góry ). Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 20 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Gotowe pozostawić do ostygnięcia. Ułożyć na talerzu. Posypać cukrem pudrem lub udekorować kto czym lubi. Z tego przepisu wyszło mi 18 babeczek. Polecam serdecznie










Komentarze

  1. Piękne są. I jeszcze ta żurawina.... pycha :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję serdecznie kochana za inspirację♥️

      Usuń
  2. Piękne, żółciutkie, puchate

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pięknie dziękuję, jajka swoje a twoja opinia jest dla mnie na wagę złota

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty