Sernik śnieżynka
Wczoraj zrobiłam wspaniały sernik na zimno, jest rewelacyjny
składniki na biszkopt:
4 jajka,
1 szklanka cukru,
1 szklanka mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia
składniki na masę serową:
2 śmietany w proszku Śnieżka po 60 g,
1 szklanka mleka,
4 galaretki ( 2 szklanki wody na dwie galaretki ),
1 kg twarogu w wiaderku,
5 łyżek cukru pudru
wykonanie biszkopt:
Do miski dodać jajka i cukier. Zmiksować na gładką masę. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia przelać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 20 minut w zależności od piekarnika. Wystudzić i przeciąć na dwa placki. W drugiej misce ubić śmietany w proszku. Do ubitej śmietany dodawać po łyżce twarogu i zmiksować. Następnie dodać cukier puder i zmiksować. Gdy już zmiksowane dodać lekko tężejącą galaretkę ( dałam brzoskwiniową ). Zmiksować do połączenia się składników. Na jeden placek ciasta wylać przygotowaną masę serową. Przykryć drugim plackiem. Udekorować kto jakim chce owocem. Zalać tężejącą się galaretką. Wstawić na noc do lodówki. Polecam serdecznie sernik wyszedł przepyszny
Komentarze
Prześlij komentarz