Reklama

Wyszukaj przepis

Muffinki ziemniaczane

Nie wiesz co zrobić z ziemniakami z dnia poprzedniego ? Więc podam wam wymyślony mój pomysł na fajne danie może służyć jako dodatek do obiadu lub jako przekąska kto jak woli

składniki:

700 g ugotowanych ziemniaków, 
150 g boczku parzonego, 
1 łyżka natki pietruszki, 
4 jajka, 
szczypta soli, 
3 łyżki oleju


wykonanie:

Ziemniaki ugotować dzień wcześniej. Zetrzeć na tarce jarzynowej. Dodać boczek pokrojony drobno. Następnie natkę pietruszki. Jajka z solą roztrzepać widelcem, wlać do farszu. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Foremkę na babeczki wysmarować olejem, nałożyć farsz ( wyszło mi 12 sztuk MUFFINEK ). Gotowe posmarować olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec godzinę, 5 minut przed końcem ustawić piekarnik na 200 stopni aby MUFFINKI się zarumieniły. Podawać z kwaśną śmietaną lub kto z czym ma ochotę. MUFFINKI wyszły przepyszne z wierzchu chrupiące a w środku kruche










Komentarze

Popularne posty