Reklama

Wyszukaj przepis

Mój sos do spaghetti

Dziś sobota więc nie idzie mi robota, obiad szybki to głupota lecz najszybsza jest robota

składniki:
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, 
1 średnia cebula, 
1 łyżka suszonych warzyw, 
2 łyżki oleju, 
1 szczypta ziół prowansalskich, 
2 szczypty majeranku, 
2 koncentraty pomidorowe po 160 g, 
1 łyżka cukru, 
3 szklanki wody, 
1 mały ząbek czosnku

wykonanie:

Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju na rumiano. Dodać zmielone mięso i go podsmażyć. Następnie dodać suszone warzywa i szczyptę ziół prowansalskich. Następnie dodać przegotowaną wodę doprawić solą, dusić przez jakiś czas. Gdy już podduszone dodać koncentrat pomidorowy oraz cukier. Po chwili dodać majeranek i jeszcze chwilę podsmażyć dodając drobno pokrojony czosnek. Sos wyszedł przepyszny słodko kwaśny







Komentarze

Popularne posty