Szybkie ciasto z tartymi jabłkami
Ciasto jest bardzo smaczne, rozpływa się w ustach.
składniki: 3 jajka,1 szklanka cukru,3/4 szklanki oleju,1,5 szklanki mąki,1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,szczypta soli,650 g już startych jabłek,1 galaretka dowolna 75 g (dałam pomarańczową).
wykonanie: Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę,Dodać resztę składników z opisu, zmiksować.Starte jabłka wymieszać z suchą galaretką, dokładnie wymieszać.Na blaszkę 26 x 26 wyłożoną papierem do pieczenia wylać większą część ciasta,Na ciasto wyłożyć jabłka z galaretką,Następnie na jabłka łyżką wylać resztę ciasta (6 - 8 łyżek).Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 50 minut, na początku po 25 minutach nakryć folią aluminiową i piec resztę czasu jak w opisie (całość pieczenia 50 minut w zależności od piekarnika).Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
składniki: 3 jajka,1 szklanka cukru,3/4 szklanki oleju,1,5 szklanki mąki,1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,szczypta soli,650 g już startych jabłek,1 galaretka dowolna 75 g (dałam pomarańczową).
wykonanie: Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę,Dodać resztę składników z opisu, zmiksować.Starte jabłka wymieszać z suchą galaretką, dokładnie wymieszać.Na blaszkę 26 x 26 wyłożoną papierem do pieczenia wylać większą część ciasta,Na ciasto wyłożyć jabłka z galaretką,Następnie na jabłka łyżką wylać resztę ciasta (6 - 8 łyżek).Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 50 minut, na początku po 25 minutach nakryć folią aluminiową i piec resztę czasu jak w opisie (całość pieczenia 50 minut w zależności od piekarnika).Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz