Sushi na słodko
Inspirowałam się pomysłem pana Gabor Varga ze strony Cookpad przepisy. Fajny pomysł na przekąskę dla dzieci i nie tylko
składniki na naleśniki:
ryż na mleku:
nadzienie:
wykonanie:
Składniki na naleśniki mieszamy na jednolitą masę (przesiewając mąkę, kakao i proszek).Ryż ugotować na mleku, wcześniej aby wystygł. Nasmażyć naleśniki. Ostudzony ryż nakładać na naleśniki, górny koniec naleśnika odciąć, ryż wygładzić na naleśniku. Następnie w linii układać dowolny owoc (dałam z weków jagody, maliny, gruszki i śliwki)następnie w linii układać dowolny owoc (dałam z weków jagody, maliny, gruszki i śliwki) mocno zwinąć. Mocno zwinąć. Wstawić gotowe na godzinę do lodówki. Po tym czasie kroimy w kawałki jak sushi (po każdym krojeniu wycierać nóż). Można podawać z dowolnym sosem. Wyszło mi 12 naleśników z ośmiu zrobiłam sushi, resztę dzieci zjadły z marmoladą
Komentarze
Prześlij komentarz