Puszysta, delikatna babka cytrynowa
Przepis mam od KULINARNA WIOLA tylko zwiększyłam produkty tak mi się spodobała ta babka. Dziękuję bardzo za przepis
składniki:
wykonanie:
Białka ubić na sztywno. Do sztywnej piany dodawać partiami cukier nie przerywając miksowania. Następnie cały czas miksując dodać po jednym żółtku. Do puszystej masy jajecznej dodać olej, zmiksować. Następnie dodać skórę ze sparzonej cytryny oraz sok z całej cytryny. Na koniec wsypać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, zmiksować na średnich obrotach. Gotowe przełożyć do foremek 12 × 30 i 12 × 40, wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Piec w nagrzanym piekarniku na 175 stopni grzałka góra - dół około 40 minut do suchego patyczka. Letnie oprószyć cukrem pudrem
Wspaniały przepis polecam z całego serca ❤❤❤
OdpowiedzUsuńPięknie dziękuję 😘
Usuń