Reklama

Wyszukaj przepis

Koperkowa na ogonkach.

 składniki : 2 spore ogonki wieprzowe, 6 - 8 ziemniaków w zależności od gęstości kto jaką lubi, 2 czubate łyżki koperku, 1 duża marchew, 3 ziarenka ziela angielskiego, 1,5 liścia laurowego, 1 mała śmietaną 18 %, ulubiona przyprawa w formie jarzynki, 0,5 łyżki natki pietruszki.
 wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i pokrojone na części ogonki wieprzowe oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości ogonów. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać koperek, zagotować. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować. Na koniec dodać natkę pietruszki. Podałam ze szczyptą świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.

Komentarze

Popularne posty