Kieszonki z powidłami śliwkowymi na cieście francuskim
składniki: 2 ciasta francuskie po 300 g każde (z Biedronki),1 słoik powideł śliwkowych 300 g,1 jajko.
wykonanie: Ciasto przeciąć na kwadraty,Nakładać po pół łyżeczki powideł śliwkowych.Zawijać kieszonki,Posmarować roztrzepanym jajkiem.Wstawić do gorącego piekarnika nastawionego na 180 stopni i piec 15 - 20 minut w zależności od piekarnika.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
wykonanie: Ciasto przeciąć na kwadraty,Nakładać po pół łyżeczki powideł śliwkowych.Zawijać kieszonki,Posmarować roztrzepanym jajkiem.Wstawić do gorącego piekarnika nastawionego na 180 stopni i piec 15 - 20 minut w zależności od piekarnika.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz