Flaki inaczej
składniki: 900 g flaków wołowych,0,5 kg skór wieprzowych,1 duża marchewka,4 łyżki przyprawy do flaków,2 łyżki liści lubczyk - magii,2 łyżki natki pietruszki,1 duży ząbek czosnku,1 łyżka czerwonej słodkiej papryki.
wykonanie: Do garnka wlać 1,5 litra wody, dodać dokładnie umyte flaki wołowe oraz marchew pokrojoną dowolnie i gotować je do całkowitej miękkości w międzyczasie dodając pokrojone w paski i odgotowane skóry wieprzowe (miałam już ugotowane wcześniej flaki ze skórek na zamówienie koleżanki).Gdy wszystko jest już miękkie doprawić przyprawą następnie dodać liść lubczyk - magii i jeszcze gotować.Na sam koniec gotowania dodać nać pietruszki i czosnek pokrojony drobno chwilę pogotować.Gdy na flakach jest kożuszek to znaczy że flaki są już gotowe.Podałam z bułką ponieważ tak najbardziej lubimy.
Komentarze
Prześlij komentarz