Reklama

Wyszukaj przepis

Faszerowana papryka

składniki: 

4 papryki(miałam swojskie),
800 g dowolnego mięsa mielonego,
1 szklanka ryżu,
1 łyżka przyprawy z dodatkiem soli,
pół łyżki pieprzu,
1,5 łyżki majeranku,
3 duże ząbki czosnku,
pół szklanki wody,
4 łyżki oleju

wykonanie: 

Z papryki poucinać górę, wydrążyć środki, ryż uprażyć, wystudzić. Do miski dodać wystudzony ryż, mięso zmielone oraz resztę składników z opisu, dokładnie wymieszać, napełnić po wierzch papryki farszem, zakryć odciętą górą, do naczynia żaroodpornego dodać olej oraz wodę, ustawić papryki. Wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec 35 minut, 10 minut przed końcem przykryć folią aluminiową. Z reszty pozostałego farszu upiekłam kotlety

Komentarze

Popularne posty