Ciasto francuskie z puszystym kremem budyniowym
składniki:
wykonanie:
Budyń rozrobić w dwóch szklankach mleka, 1 szklankę mleka zagotować wlać rozrobiony budyń i ugotować ( musi być gęsty ).Ciasta francuskie po nakłuwać widelcem lub specjalnym urządzeniem do ubicia schabowego ( jest na zdjęciach w Cookpad przepisy ). I piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 35 - 40 minut w zależności od piekarnika, jeśli ktoś chce bledsze piec krócej, (w czasie pieczenia nakłuwać widelcem aby nie było górek ). Następnie gdy budyń jest już zimny, margarynę zmiksować z cukrem, ekstraktem waniliowym i aromatem śmietankowym, dodawać po łyżce budyniu i zmiksować na gładką masę. Upieczone blaty ciasta francuskiego studzić na kratce. Do blaszki 37 * 27 wyłożonej papierem od ciasta francuskiego, położyć wystudzony blat ciasta, na ciasto wyłożyć przygotowany krem budyniowy, przykryć drugim blatem ciasta, posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki aby krem stężał. Świetny pomysł dla gości których się spodziewamy
Komentarze
Prześlij komentarz