Reklama

Wyszukaj przepis

Ciasto 3 - bit

składniki:

60 sztuk herbatników, 
2 budynie śmietankowe lub waniliowe po 40 g, 
1 margaryna, śmietanka 30 - 36 procentowa ( można też użyć śmietanki śnieżki w proszku ), 
2 łyżki cukru, masa krówka orzechowa 400 g, 
1 łyżka cukru pudru

wykonanie:

Warstwę ciastek ułożyć w blaszce 32 * 23, na ciastka wyłożyć masę krówka orzechową, na masę ciastka a na ciastka budyń, budyń musi być gęsty na dwa opakowania budyniu 2 szklanki mleka. Ugotować budyń, ostudzić i zmiksować z margaryną oraz dwoma łyżkami cukru. Wyłożyć budyń i nakryć ciastkami. Następnie ubić śmietanę z cukrem pudrem. Na wierzch śmietany zetrzeć czekoladę. Pozostawić na noc w lodówce. Zrobiłam te ciasto na imieniny męża Jana

Komentarze

Popularne posty