Babka (z przepisu Kulinarna Wiola)
Może nie wyszła mi tak idealna jak koleżanki która prowadzi fanpage na Facebooku czyli Kulinarna Wiola ale za to przepyszna. Polecam serdecznie
składniki:
wykonanie:
Białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukru nadal ubijając. Następnie dodać po 1 żółtku, miksując. Wlać olej z opisu i miksować kilka minut. Do zmiksowanej masy dodać mąki, aromat i proszek do pieczenia, zmiksować. Blaszkę lub foremkę na babki (większą niż 23 średnicy) wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Wylać ciasto (jeśli z kakao to dodać 2 łyżki kakao i łyżkę oleju dodatkowo, wtedy do drugiej połowy ciasta).Piec w 175 stopniach przez 45 minut do suchego patyczka. Babkę można polukrować lub posypać cukrem pudrem
wszystkie fotki kolejnością znajdziecie tutaj: Cookpad przepisy
Komentarze
Prześlij komentarz